Aardappelsambal wordt gemaakt van gebakken aardappelstokjes en past bij zo goed als alle rijst en bami gerechten uit de Javaanse keuken.

Ingredienten voor aardappelsambal

  • 500 gram gebakken aardappelstokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 surinaamse pepers
  • 1 stuk laos (4-5 cm)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 maggiblokjes
  • 1/2 theelepel ketjap
  • olie
  • water
  • zout

Bereiding

Snij de knoflook, uien en pepers fijn. Schil de laos. Verhit 3-4 eetlepels olie in een wok of pan. Bak de knoflook en uien halfgaar. Voeg de peper, fijngemaakte maggiblokjes, suiker,laos en tomatenpuree toe. Roeren en bakken op laag vuur. Voeg 2 eetlepels water toe om de suiker goed op te lossen. Voeg na 2 minuten de aardappelstokjes toe. Al roerend droog bakken. Zout naar smaak.

Tips voor aardappelsambal

Deze sambal is heel goed te bewaren in de vriezer. Het ontdooit vrij snel en is niet aan de smaak te merken.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!