Baka bana

Baka bana wordt gemaakt van rijpe bakbananen. Deze worden in plakjes gesneden, gedompeld in een zoet deegje en goudbruin gebakken.

Ingredienten voor baka bana

  • 3 grote rijpe bakbananen
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespunt zout
  • olie

Bereiding

Doe de bloem, water, suiker en zout in een kom. Roeren tot een slap deeg. Schil de bakbananen en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik). Schep de plakjes door de deeg. Zorg ervoor dat de plakjes volledig bedekt zijn. Verhit de olie in een diepe pan. Stop de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken). Goudbruin bakken en warm serveren.

Tips voor baka bana

Serveren met pindasaus.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!