Bakkeljauw

Bakkejauw is gezouten kabeljauw in fijne stukjes gesneden en gebakken met knoflook, uien, tomaat en een beetje peper. Heerlijk bij teloh of als broodbeleg.

Ingredienten voor bakkeljauw

  • 300 gram kabeljauw filet
  • 2 rijpe tomaten
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 takje selderij
  • 1/2 theelepel suiker
  • olie

Bereiding

Laat de kabeljauw minimaal 6 uren in water weken. Pluis de kabeljauw, spoel die in een vergiet en knijp het overtollig vocht eruit. Snij de knoflook en selderij fijn. Snij de ui en tomaten in iets grotere stukken. Verhit 5-6 eetlepels olie in een wok of pan. Voeg de kabeljauw en knoflook toe en bak ze halfgaar. Voeg daarna de ui, suiker en tomatenpuree toe. Goed mengen en zonder deksel op laag vuur gaar bakken. Meng aan het eind de gesneden selderij door de bakkeljauw.

Tips voor bakkeljauw

De kabbeljauw meerdere keren in met lauw water spoelen om het overtollige zout eruit te halen. Voeg extra suiker toe als de kabeljauw nog te zout is.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!