Barbeque kip

In Suriname vind je tegenwoordig in elke buurt wel een bbq stand. De Surinaamse bbq is een ware mengelmoes van de culturen. Van de oorsponkelijk Creoolse marinade tot de mix van soja en pindasambal waarmee deze geserveerd wordt. Barbeque kip is de meest gegeten variant.

Ingredienten voor barbeque kip

  • 1 kilo kipdelen
  • 200 ml zoute sojasaus
  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel ketoembar

Bereiding

Maal de ui en knoflook heel fijn. Meng alle ingredienten en de kipdelen in een grote bak. Laat het geheel minimaal 6 uurtjes intrekken.
Het vlees op een BBQ gaar roosteren. Vaak keren om aanbranden te voorkomen. Tijdens het BBQ-en de kipdelen elke 10 minuten insmeren met de saus. Serveren met pinda- en/of sojasambal.

Tips voor barbeque kip

Voorkom hitte-verlies en gebruik altijd een passende deksel of andere afsluiting op de BBQ. Kleinere stukken worden sneller gaar. Grote stukken eerst diep inkerven of voorkoken. Laat de vel zitten om het vlees tijdens het roosteren te beschermen.

Barbeque heeft zich ontwikkeld tot een ware Surinaamse fast food. Klik hier voor meer informatie over barbequesoorten en -technieken.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!