Bhoedjel bhaat

Bhoedjel bhaat (of baka bhaat) is een eenvoudig, gebakken rijstgerecht uit de Hindoestaanse keuken. Het betekent “gebakken rijst” en wordt gemaakt van basisingredienten zoals gekookte witte rijst, ei, tomaat en peper.

Ingredienten voor bhoedjel bhaat

  • 300 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 kleine surinaamse peper
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel zwarte peper
  • olie
  • zout

Bereiding

Kook de rijst gaar. Laat de rijst afkoelen en kneed die los. Snij de knoflook en ui heel fijn. Snij de peper en tomaten in stukken. Verhit 4-5 eetlepels olie in een wok. Bak de knoflook, ui en peper halfgaar. Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg de eieren en zwarte peper al roerend toe. Voeg de rijst geleidelijk aan toe. Gedurende 8-10 minuten al roerend doorbakken . Zout naar smaak.

Tips voor bhoedjel bhaat

Bhoedjel bhaat is prima aan te vullen met bakkeljauw of gedroogde garnalen.

Het roerbakken van rijst is in vele landen een veelvoorkomende manier om meer smaak toe te voegen aan het gerecht. Klik hier voor meer informatie over de verschillende manieren waarop men gebakken rijst klaarmaakt.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!