Birambi op azijn

Birambi is de Surinaamse benaming van “Bilimpi” of “Blimbing”. In Suriname zijn enkel variaties bekend, zoals de lange en ronde zuurdere en ook nog de wat grotere, zoete “Fransman” birambi. De lange, zure varianten worden vaak ingelegd in azijn en opgediend als tafelzuur.

Ingredienten voor birambi op azijn

  • 250 gram birambi
  • 1 Surinaamse peper
  • 10 pimentkorrels
  • 3 laurierblad
  • 10 kruidnagels
  • 1/2 theelepel suiker
  • 200ml witte azijn
  • 1 liter kokend water
  • zout

Bereiding

Snij de steeltjes van de birambi. De grote vruchten eventueel doormidden snijden. Kook het water en schenk dit in een glazen of plastieke pot. Voeg alle ingredienten toe, behalve de birambi. Wanneer het water handwarm is, het fruit toevoegen en minimaal 24 uur laten trekken.

Tips voor birambi op azijn

Te combineren met strookjes rode uien. Bewaren in de koeling.

Klik hier voor meer info over deze unieke vrucht.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!