Bravoe soep

Bravoe soep is een stevige soep uit de Creoolse keuken en gemaakt van verschillende aardvruchten, met oker, vlees en/of warme vis.

Ingredienten voor bravoe soep

  • 500 gram kip
  • 250 gram cassave
  • 150 gram zoete patat
  • 3 chinese tayers (eddo)
  • 1 groene bakbanaan
  • 1 volle hand spinazie of tayerblad
  • 6-8 okers
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine surinaamse pepers
  • 10-15 stuks pimentkorrels
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • kokend water
  • olie
  • zout

Bereiding

hak de kip in stukken en bak ze lichtbruin. Schil de aardvruchten en snij ze in blokjes van ongeveer 2x3x3cm. Schil de bakbanaan en rasp hiervan de helft en snij de andere helft in blokjes. Snij de spinazie of tayerblad in reepjes. Verwijder de kop en staart van de okers. Snij de ui en knoflook in stukken.
Verhit 3-4 eetlepels olie in een soeppot. Bak de ui en knoflook halfgaar. Voeg de warme vis toe en bak die ook halfgaar. Nu mogen de tomatenpuree en pimentkorrels erbij. Voeg de gesneden aardvruchten en blokjes bakbanaan toe. Stevig roeren. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld worden. Bak het geheel 1-2 minuten al roerend aan. Voeg de geraspte bakbanaan toe. Wederom 1 minuut al roerend meebakken. Voeg nu 2 liter kokend water toe. Kook de soep nog 1-1,5 uur. Voeg 30 minuten voor het eind de (gehalveerde) okers en pepers toe. Voeg 5 minuten voor het eind de spinazie of tayerblad toe. Warm serveren.

Tips voor bravoe soep

De warme vis kan men vervangen door soepvlees, kipborrelhapjes, enz. Pers wat verse limoensap over elke portie warme brafoe voor een extra frisse smaak. Voor bravoe soep kan elke mix van aardvruchten worden gebruikt. Gebruik kippenbouillonpoeder of kippenbouillonblokjes om de smaak extra te versterken.

Bravoe soep is ook in Nederland niet onbekend. Lees hier een artikel op een Nederlandse nieuwssite.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!