Chinese nasi

Chinese nasi of chow fan is een gebakken rijst gerecht uit de Chinese keuken. Gemaakt van witte rijst met verschillende stukjes vlees, garnalen en/of groenten.

Ingredienten voor Chinese nasi

  • 300 gram rijst
  • 150 gram kipfilet
  • 150 gram gepelde garnalen
  • 1/2 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 2 stengels bosui
  • 1/3 theelepel witte peper
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • olie
  • zout

Bereiding

Kook de rijst gaar, laat die afkoelen tot kamertemperatuur en maak de korrels los. Snij de kipfilet in stukken. Snij de ui, knoflook, paprika en bosui in kleinere stukken. Verhit 4-5 eetlepels olie in een hete wok. Bak de kipstukjes gaar en leg ze apart. Verschoon de wok. Verhit opnieuw 2-3 eetlepels olie en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg de garnalen toe en bak ze halfgaar. Voeg de gebakken kipstukjes, paprika, witte peper en sesamolie toe. Een halve minuut mengen en doorbakken. Voeg de rijst toe en doe de sojasaus erover. 5-7 minuten mengen en doorbakken op hoog vuur. Zout naar smaak.

Tips voor Chinese Nasi

U kunt ook koude rijst uit de koelkast gebruiken. Bij het bakken altijd een hete wok gebruiken en blijven scheppen. Te variëren met bijvoorbeeld mais, wortelen, ei, enz.

Het roerbakken van rijst is in vele landen een veelvoorkomende manier om meer smaak toe te voegen aan het gerecht. Klik hier voor meer informatie over de verschillende manieren waarop men gebakken rijst klaarmaakt.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!