Dhaal

Dhaal is een saus van gele erwten of linzen uit de Hindoestaanse keuken. Het wordt uitgekookt en op smaak gebracht met gebakken knoflook, uien en peper.

Ingredienten voor dhaal van erwten

  • 200 gram gele erwten
  • 500ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 kleine peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • olie
  • zout

Bereiding

Spoel de erwten en breng ze in 500ml water aan de kook. Hak de knoflook, ui en peper in groffe stukken en voeg de helft hiervan toe aan de erwten. Kook de erwten gaar. Verhit ruim 5 minuten voor het eind voldoende olie in een kleine pot. Bak de rest van de knoflook, ui en peper bruin. Schep de gebakken knoflook, ui en peper nu door de gele erwten. Alles goed door elkaar mengen. Zout naar smaak.

Tips voor dhaal van erwten

Dhaal kan men ook maken van de kleinere gele mung beans, oerdi of andere erwten. De gele mung beans (linzen) koken veel sneller gaar (15-20 minuten). Een mix van 2 soorten erwten is ook lekker, bijvoorbeeld gee erwten met oerdie.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten erwten, waarmee een unieke variatie op dhaal kan worden gemaakt.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!