Eksi koekoe - Ingris boroe

Eksie koekoe (eiercake) staat ook wel bekend als Ingris boroe (Engelse bol) en komt uit de Creoolse keuken. Het is een luchtige eiercake, vaak gedecoreerd met gekleurde suikermuisjes.

Ingredienten voor eksie koekoe

  • 8 eieren
  • 8 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels witte suiker
  • 8 eetlepels gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 eetlepel musket muisjes

Bereiding

Kluts de eieren, voeg de suiker toe en klop deze tot een dikke massa. Zeef de blom. Voeg beetje bij beetje en al roerend de blom toe aan de dikke massa. De gesmolten boter en vanille essence kunnen nu erbij. Langzaam en luchtig omscheppen om zoveel moeglijk lucht in het deeg te krijgen. Niet te hard mixen! Doe het deeg in een beboterde bakblik. Bakken gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180C. Wanneer de cake klaar is, meteen bestrooien met de musket muisjes.

Tips voor eksie koekoe

De gesmolten boter eerst laten afkoelen om een te hoog temeratuurverschil te voorkomen. Tussentijds de oven niet open doen, omdat elke schommeling in temperatuur de cake kan laten inzakken. De cake vooral ook langzaam laten afkoelen om de kans om inzakken te verkleinen.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!