Gebakken garnalen

Gebakken garnalen van gepelde of ongepelde garnalen, op smaak gebracht met basisingredienten zoals gember, sesamolie en zout. De rijke smaak van garnalen heeft heel weinig toevoegingen nodig. Ideaal als bijgerecht of hapje.

Ingredienten voor gebakken garnalen

  • 500 gram grote, ongepelde garnalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stuk verse gember
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/3 theelepel zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel maizena
  • olie

Bereiding

Laat de ongepelde garnalen ontdooien. Snij met een fijn gekarteld mes de rug open en verwijder de ingewanden. Het opensnijden van de rug zorgt er ook voor dat de ingredienten beter intrekken en de garnalen sneller garen. Was de garnalen en droog ze op een theedoek of keukenpapier. Plaats ze in een ruime bak of kom. Maal de knoflook en gember fijn. Voeg de knoflook, gember, sesamolie en het zout toe aan de garnalen en meng alles goed door elkaar. 15-20 minuten laten intrekken.

Meng de bloem en maizena op een groot plat bord. Verhit voldoende olie in en wok of pan. Wentel een handjevol garnalen door de bloemmix. Zorg voor een gelijkmatig, dun jasje. Bak ze 2-3 minuten gaar. Laten uitlekken op keukenpapier en warm serveren.

Tips voor gebakken garnalen

De rijke smaak van garnalen heeft heel weinig toevoegingen nodig. Voor het beste resultaat is het aangeraden om minimaal de maat “Large” garnalen te kiezen. Zeker voor frituren, aangezien ze nog wat gaan inkrimpen.

Ongepelde garnalen hebben de voorkeur, omdat de schaal beschermend werkt tijdens het bakken en nog eens extra smaak afgeeft.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!