Lapis

Lapis is een uit lagen opgebouwde “cake” van kokosmelk uit de Javaanse keuken. Het is een kleverige versie van de spekkoek en heeft de typische roze en witte laagjes.

Ingredienten voor lapis

  • 1/2 liter kokosmelk
  • 5 eetlepels maïzena
  • 10 eetlepels witte suiker
  • roze kleurstof
  • water

Bereiding

De kokosmelk op een laag vuur verhitten. Maak een mengsel van de maizena en suiker in een half kopje water. Voeg dit toe aan de kokende kokosmelk. Goed roeren. Verdeel na 2-3 minuten het mengsel over twee bakken. Meng de kleurstof gelijkmatig door 1 van deze bakken. Kies een derde bak of schaal waarin het totaal een dikte van ongeveer 4 tot 5 cm zal krijgen. Schenk nu voorzichtig om en om laagjes roze en witte mengsel van ongeveer 4-5mm dikte. Elk laagje natuurlijk eerst goed laten koelen. In de koelkast bewaren. Serveren in blokjes.

Tips voor lapis

Experimenteren met meerdere laagjes en kleuren is altijd leuk!

Lapis is de Surinaamse variant van de Indonesische “Kue lapis”. Klik hier voor meer informatie over de varianten en achtergrond van dit gerecht.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!