Masala kwie kwie is een gerecht met kerriepoeder (masala) uit de Hindoestaanse keuken. Kwie kwie is een gepantserde Surinaamse zwampvis, die gekenmerkt wordt als ware Surinaamse delicatesse.

Ingredienten voor masala kwie kwie

  • 10 kwie kwie’s
  • 6 okers
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 Surinaamse peper
  • 3 eetlepels masala
  • olie
  • zout

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de okers. Ontdoe de vissen van de kieuwen en ingewanden. Laat ze heel. Bak de vissen in voldoende olie halfgaar. Snij de uien, knoflook, tomaten en eventueel peper in stukken. Verhit 4-6 eetlepels olie in een wok of pan. Bak de ui halfgaar. Voeg de knoflook, peper en masala toe. Mengen en heel even aanbakken. Voeg de kwie kwie en tomaat toe. 1 minuut meebakken en dan 250 ml kokend water toevoegen. Na 5 minuten de okers toevoegen. Ongeveer 25-30 minuten met het deksel op de pan laten garen. Zout naar smaak.

Tips voor smasala kwie kwie

De masala niet laten aanbranden, anders wordt het bitter. Voeg samen met de okers ook 150 ml kokosmelk toe. Dit geeft een rijke, dikke saus. Kwie kwie is te halen in de Surinaamse toko, maar zoals alle bevroren vis is het een stuk minder lekker.

Klik hier voor meer informatie over de kwie kwie.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!