Masala kip met aardappel

Masala kip of kerrie kip met aardappel is een basis kipgerecht uit de Hindoestaanse keuken. Het wordt vaak geserveerd met witte rijst of roti. Dit gerecht is ook heerlijk zonder de aardappel.

Ingredienten voor masala kip met aardappel

  • 500 gram kipdelen
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1-2 kleine ui
  • 1 surinaamse peper
  • 1 (afgestreken) eetlepel masala
  • 1/3 theelepel zwarte peper
  • 1/3 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel tomatenpuree
  • olie
  • zout

Bereiding

Hak de kip in stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snij de knoflook en ui fijn. Verhit 3-4 eetlepels olie in een pan. Bak de knoflook en ui halfgaar. Voeg de masala en peper toe. Heel even meebakken. Voeg de aardappelen toe en goed mengen. Voeg na 1 minuut de stukken kip en tomatenpuree toe. Goed mengen. Met het deksel op de pan 40-45 minuten op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren. 10 minuten voor het eind de zwarte peper, komijn en zout naar smaak toevoegen.

Tips voor masala kip met aardappel

De masala niet laten aanbranden, anders wordt het gerecht bitter. De kip laat vanzelf vocht los, dus in het begin niet teveel (of geen) water toevoegen. Voor extra saus aan het eind wat kokend water toevoegen.

Combineren met:  roti plaat.

Masala kip of kerrie kip maakt gebruik van de meest gebruikte masala / kerrie in de Surinaamse keuken. Deze oorspronkelijk uit India afkomstige specerijenmix kent vele variaties. In de Surinaamse keuken worden er echter slechts 2-3 (aangepaste) variaties gebruikt. Klik hier voor meer informatie over masala soorten.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!