Pejeh

Pejeh kan het beste omschreven worden als een heel dun, knapperig gebakken koekje uit de Javaanse keuken. Het wordt gemaakt van rijstmeel en bloem en bevat pinda en/of gedroogde garnalen. Het is een varaint van de Indonesische rempejek.

Ingredienten voor pejeh

  • 150 gram bloem
  • 150 gram rijstmeel
  • 100 gram ongezouten pinda
  • 100 gram gedroogde garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • water
  • olie
  • zout

Bereiding

Maal de knoflook fijn. Breek de pinda in groffe stukken met een vijzel. Week de gedroogde garnalen in water. Verwijder eventueel de velletjes wanneer de garnalen zacht zijn geworden. Meng de knoflook, bloem, rijstmeel en zout. Voeg voldoende water toe en mengen totdat een slap (pannenkoek)deeg ontstaat. Voeg de pinda en garnalen toe. Weer goed mengen.

Verhit voldoende olie in een wok of pan. Met een grote soeplepel het deeg in de olie plaatsen en zo de pejeh goudbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.

Tips voor pejeh

Men kan ook alleen bloem of rijstmeel gebruiken. De pejeh kan natuurlijk ook alleen met pinda of garnalen. Vervang het water gedeeltelijk met kokosmelk voor een vollere smaak.

Pejeh is de Surinaamse variant van de Indonesische “Rempeyek”. Klik hier voor meer informatie.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!