Bhoedjel bhaat

Simpel Hindoestaans gerecht van gebakken rijst met ei, tomaat en peper.

recipe image

Ingredienten

Info
Serveert
4 personen
Updated: 9 mei 2012
  • 300 gram rijst
  • 2 eieren
  • 1 kleine surinaamse peper
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/3 theelepel zwarte peper
  • olie
  • zout

Bereiding/Stappen

Kook de rijst gaar. Laat de rijst afkoelen en kneed die los. Snij de knoflook en ui heel fijn. Snij de peper en tomaten in stukken. Verhit 4-5 eetlepels olie in een wok. Bak de knoflook, ui en peper halfgaar. Voeg de tomatenstukjes toe en bak ze 1-2 minuten mee. Voeg de eieren en zwarte peper al roerend toe. Voeg de rijst geleidelijk aan toe. Gedurende 8-10 minuten al roerend doorbakken . Zout naar smaak.

Extra Tips

Aan te vullen met bakkeljauw of gedroogde garnalen.

Beoordelingen

Sandhya , zondag 06 november 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Met een beetje soepgroenten op het eind...heerlijk voor de zondagmorgen!
Sweetie , maandag 07 november 2011 vote imagevote imagevote image
Kan ook zonder de tomaat
Oedie , donderdag 10 november 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
of met kleine gedroogde garnalen..........