Huzarensalade

Huzarensalade is DE Surinaamse aardappelsalade met kip, rode bieten, augurken, zilveruitjes en mais. De typische roze kleur krijgt dit verfrissend en vullend hapje van rode bieten.

Ingredienten voor huzarensalade

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 stukken kipfilet
  • 100 gram rode bieten
  • 50 gram zilveruitjes
  • 50 gram zoet zure augurken
  • 50 gram maiskorrels
  • 200 ml mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • zout

Bereiding

Kook de stukken kipfilet gaar en pluis het in stukken. Verhit 1-2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de geplozen kip even aan. Snij de rode bieten, zilveruitjes en augurken in kleine stukken. Schil en kook de aardappelen gaar. Prak ze fijn. Voeg alle ingrediënten samen en meng alles (met de hand) tot een egaal roze salade. Zout naar smaak. Koel bewaren en serveren.

Tips voor huzarensalade

Eventueel te garneren met plakjes gekookte ei en een blaadje selderij. Als de huzarensalade “flauw” smaakt, helpt wat extra mayonaise en zout.

Huzarensalade met deze typisch roze kleur is een Surinaamse variant van de aardappelsalade. Klik hier voor meer informatie over aardappelsalades.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!