Verborgen pindas

Verborgen pindas hebben een pittig jasje van ei en bloem en worden afgebakken in de oven.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram pinda’s
  • 500 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 stuks eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper

Instructies
 

  • Maal de knoflook fijn.
  • Vermeng de bloem, bakpoeder, knoflook, suiker, zwarte peper en zout met elkaar.
  • Kluts de eieren in een grote kom.
  • Doe een handje vol pinda in de eimassa.
  • Haal de pinda’s eruit en laat alle overtollige eimassa ervan af druipen.
  • Rol de pinda’s in de bloemmix. Schud of rol ze daarna enkele seconden in een zeef om de bloem gelijkmatig te verdelen.
  • Eventueel een tweede keer door de eimassa en bloemmix voor een dikker jasje.
  • De pinda’s uitspreiden over een bakplaat en afbakken in de oven op 180C.

Notities

De mix van ei en bloem kan extra op smaak worden gebracht met peper, knoflook of andere specerijen.
Trefwoord pinda, pinda in een jasje, verborgen pinda