Visballetjes

Visballetjes zijn gemaakt van visfilet en aardappel. Goudbruin gebakken en heerlijk bij de warme maaltijd of op brood.

Ingredienten voor visballetjes

  • 250 gram visfilet
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eieren
  • 3 sneetjes brood
  • 1 takje selderij
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel witte peper
  • zout
  • olie

Bereiding

Kook of stoom de visfilet gaar. Schil de aardappelen en snij die als friet. Bak ze gaar en prak die meteen fijn. Snij de ui en knoflook in kleine stukken en bak ze halfgaar. Snij de selderij heel fijn. Week de sneetjes in water en maak die helemaal fijn. Voeg alle ingredienten samen in een grote bak en meng ze goed. Maak balletjes ongeveer even groot als een ei. De balletjes dan wat plat drukken. Verhit voldoende olie en bak de balletjes goudbruin.

Tips voor visballetjes

Smeer wat olie op de handen zodat de rauwe balletjes niet blijven plakken tijdens het bakken. Vissoorten met weinig graten zijn ideaal.

Deze visaballetjes zijn een eenvoudige Surinaamse variant. Visballetjes zijn heel bekend in de Chinese keuken.  Klik hier voor meer informatie.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!