Wontonsoep

Wontonsoep is een lichte, heldere soep uit de Chinese keuken. De wontons kunnen gevuld zijn met elke mix van vlees, bijvoorbeeld kip, varken of garnalen. In de soep zit meestal ook bami (noodles) en een Chinese groente zoals paksoi.

Ingredienten voor wontonsoep

  • 1 pak basis voor wontonsoep (40 gram)
  • 6 stuks baby paksoi
  • 1 takje bosui
  • 10 wontonvellen
  • 100 gram kipgehakt of gepelde garnalen
  • 100 gram dunne eiermie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1/2 theelepel 5 spices
  • 1250 ml water
  • zout

Bereiding

Laat de wontonvellen ontdooien. Snij de onderkant van de baby paksoi af en snij de bladeren doormidden. Snij de bosui in smalle ringen. Meng het kipgehakt met 1 theelepel sesamolie, 1/4 theelepel 5 spices en een beetje zout. Als je garnalen gebruikt, snij die in kleine blokjes. Leg de wontonvellen op het aanrecht en vul ze elk met 1 theelepel kipgehakt of garnalen. Vouw de hoekjes naar elkaar en knijp de randen tegen elkaar in de traditionele vorm.

Breng het water aan de kook. Kook de baby paksoi ongeveer 30 seconden in het water. Eruit halen en laten uitlekken. Kook de eiermie in ongeveer 2-3 minuten gaar.  Eruit halen en laten uitlekken. Plaats de wontons in het kokend water. Na 2-3 minuten zullen die boven komen drijven en dan zijn ze gaar. Eruit halen en laten uitlekken. Voeg nu het pakje met de basis voor wontonsoep, 1 theelepel sesamolie en 1/4 theelepel 5 spices toe aan het kokend water. 2-3 minuten laten opkoken.

Serveren: Plaats een beetje eiermie, paksoi en enkele wontons in een kom. Schenk de kokende bouillon tot de helft. Garneren met de gesneden bosui. Warm serveren!

Tips voor wontonsoep

Bij de toko kan men kant-en-klare wontons halen. De basis voor wontonsoep is eventueel te vervangen met een kippenbouillon.

Wontonsoep is verkrijgbaar bij elk Chinees restaurnt. Klik hier voor meer informatie over de wonton.

Weet u ook een handige tip? Laat het ons weten via het contactformulier!