Aardappelsambal

Aardappelsambal wordt gemaakt van gebakken aardappelstokjes en past bij zo goed als alle rijst en bami gerechten uit de Javaanse keuken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Peper en zuren
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram gebakken aardappelstokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 2 stuk surinaamse pepers
  • 1 stuk laos 4-5 cm
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 stuks maggiblokjes
  • olie
  • water
  • zout

Instructies
 

  • Snij de knoflook, uien en pepers fijn. Schil de laos.
  • Verhit 3-4 eetlepels olie in een wok of pan.
  • Bak de knoflook en uien halfgaar.
  • Voeg de peper, fijngemaakte maggiblokjes, suiker, laos en tomatenpuree toe.
  • Voeg 2 eetlepels water toe om de suiker goed op te lossen. Roeren en bakken op laag vuur.
  • Voeg na 2 minuten de aardappelstokjes toe. Al roerend droog bakken. Zout naar smaak.

Notities

Deze sambal is heel goed te bewaren in de vriezer. Het ontdooit vrij snel en is niet aan de smaak te merken.
Trefwoord aardappelsambal, pepere aardappelstokjes, sambal