Baka bana

Baka bana wordt gemaakt van rijpe bakbananen. Deze worden in plakjes gesneden, gedompeld in een zoet deegje en goudbruin gebakken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 stuks grote rijpe bakbananen
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 ml water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 mespunt zout
  • olie

Instructies
 

  • Doe de bloem, water, suiker en zout in een kom. Roeren tot een slap deeg.
  • Schil de bakbananen en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik).
  • Schep de plakjes door de deeg. Zorg ervoor dat de plakjes volledig bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een diepe pan. Plaats de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken). Goudbruin bakken en warm serveren. Serveren met pindasaus.
Trefwoord baka bana, banaan, gebakken banaan