Bakkeljauw
Bakkejauw is gezouten kabeljauw in fijne stukjes gesneden en gebakken met knoflook, uien, tomaat en een beetje peper. Heerlijk bij teloh of als broodbeleg.
Ingrediƫnten
- 300 gram kabeljauw filet
- 2 stuks rijpe tomaten
- 2 theelepels tomatenpuree
- 3 teentjes knoflook
- 1 stuk ui
- 1 takje selderij
- 1/2 theelepel suiker
- olie
Instructies
- Laat de kabeljauw minimaal 6 uren in water weken.
- Pluis de kabeljauw, spoel die in een vergiet en knijp het overtollig vocht eruit.
- Snij de knoflook en selderij fijn. Snij de ui en tomaten in iets grotere stukken.
- Verhit 5-6 eetlepels olie in een wok of pan. Voeg de kabeljauw en knoflook toe en bak ze halfgaar.
- Voeg daarna de ui, suiker en tomatenpuree toe. Goed mengen en zonder deksel op laag vuur gaar bakken.
- Meng aan het eind de gesneden selderij door de bakkeljauw.
Notities
De kabbeljauw meerdere keren in met lauw water spoelen om het overtollige zout eruit te halen. Voeg extra suiker toe als de kabeljauw nog te zout is.