Birambi op azijn

Birambi is de Surinaamse benaming van “Bilimpi” of “Blimbing”. In Suriname zijn enkel variaties bekend, zoals de lange en ronde zuurdere en ook nog de wat grotere, zoete “Fransman” birambi. De lange, zure varianten worden vaak ingelegd in azijn en opgediend als tafelzuur.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Peper en zuren
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 250 gram birambi
  • 1 stuk Surinaamse peper
  • 10 stuks pimentkorrels
  • 3 stuks laurierblad
  • 10 stuks kruidnagels
  • 1/2 theelepel suiker
  • 200 ml witte azijn
  • 1 liter kokend water
  • zout

Instructies
 

  • Snij de steeltjes van de birambi.
  • De grote vruchten eventueel doormidden snijden.
  • Kook het water en schenk dit in een glazen of plastieke pot.
  • Voeg alle ingrediënten toe, behalve de birambi.
  • Wanneer het water handwarm is, het fruit toevoegen en minimaal 24 uur laten trekken.

Notities

Te combineren met strookjes rode uien. Bewaren in de koeling.
Klik hier voor meer info over deze unieke vrucht.
Trefwoord birambi, tafelzuur, zuurgoed