Bravoe soep
Bravoe soep is een voedzame soep van verschillende aardvruchten zoals cassave, chinese tayer en zoete patat, verrijkt met vlees of warme vis.
Ingrediƫnten
- 500 gram kipdelen
- 300 gram cassave
- 150 gram zoete patat
- 2 stuks chinese tayers eddo
- 2 stuk groene bakbanaan
- 1 volle hand spinazie of tayerblad
- 6-8 stuks okers
- 1 stuk grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 stuk kleine surinaamse peper
- 10-15 stuks pimentkorrels
- 1 theelepel tomatenpuree
- kokend water
- olie
- zout
- zwarte peper
Instructies
- Hak de kip in stukken, leg ze in met zout en zwarte peper en bak ze lichtbruin. Leg ze apart.
- Schil de aardvruchten en bakbananen. Snij ze in blokjes van ongeveer 2x3x3cm. Snij de spinazie of tayerblad in reepjes. Verwijder de kop en staart van de okers en snij de oker in stukken van 2-4 cm. Snij de ui en knoflook in stukken.
- Verhit 3-4 eetlepels olie in een soeppot. Bak de ui en knoflook halfgaar.
- Voeg de gebakken kipdelen toe. Nu mogen de tomatenpuree en pimentkorrels erbij. Voeg de gesneden aardvruchten en blokjes bakbanaan toe. Stevig roeren. Zorg ervoor dat de kruiden goed verdeeld worden. Bak het geheel 1-2 minuten al roerend aan.
- Voeg nu 2 liter kokend water toe. 45 minuten laten koken op middelmatig vuur.
- Voeg de gesneden okers en hele peper toe. 10 minuten laten doorkoken.
- Voeg de gesneden spinazie of tayerblad toe. Nog 5-10 minuten doorkoken. Zout naar smaak. Warm serveren.
Notities
Deze soep ik ook lekker met warme vis. Pers wat verse limoensap over elke portie warme bravoe voor een extra frisse smaak. Voor bravoe soep kan elke mix van aardvruchten worden gebruikt. Gebruik kippenbouillonpoeder of kippenbouillonblokjes om de smaak extra te versterken.