Broodtaart
Broodtaart wordt gemaakt van sneetjes wit brood, melk en suiker. Het is een compacte, vochtige taart, die goed gebruik maakt van overgebleven brood.
Ingrediƫnten
- 20 sneetjes wit brood
- 1 liter melk
- 6 stuks eieren
- 150 gram roomboter
- 150 gram bruine suiker
- 100 gram rozijnen
- 50 gram geconfijte vruchten
- 1 eetlepel kaneel
- 30 ml rum
- 25 ml vanille essence
Instructies
- Wel de rozijnen in de rum gedurende 30 minuten.
- Verwijder de korst van de sneetjes en breek het brood in kleine stukjes.
- Vermeng de roomboter, suiker, eieren en vanille essence tot een geheel in een aparte bak.
- Voeg dit mengsel toe aan het brood. Alles goed door elkaar mengen. Breng de melk aan de kook. Voeg de kokende melk toe aan het mengsel. Nogmaals goed mengen totdat bijna al het brood uit elkaar valt. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de gewelde rozijnen, geconfijte vruchten en de helft van het kaneel toe. Goed mengen.
- Het mengsel in een beboterde blik of schaal doen. Het mengsel moet liefst een minimale dikte hebben van ongeveer 4 cm.
- Strooi wat kaneel over de bovenkant.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180C gedurende ongeveer 75 tot 90 minuten.
- De taart is gaar wanneer de bovenkant een lichtbruine kleur krijgt. Daarna gelijkmatig bestooien met de rest van het kaneel. Laten afkoelen en uit de koelkast serveren.
Notities
Verrijk de broodtaart door stukjes ananas toe te voegen aan de mix.