Dhaal van erwten

Dhaal is een saus van gele erwten of linzen uit de Hindoestaanse keuken. Het wordt uitgekookt en op smaak gebracht met gebakken knoflook, uien en peper.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram gele erwten
  • 500 ml water
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk kleine peper
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • olie
  • zout

Instructies
 

  • Spoel de erwten en breng ze in het water aan de kook.
  • Hak de knoflook, ui en peper in grote stukken en voeg de helft hiervan toe aan de erwten.
  • Kook de erwten gaar.
  • Verhit ruim 5 minuten voor het eind voldoende olie in een kleine pot. Bak de rest van de knoflook, ui en peper bruin.
  • Schep de gebakken knoflook, ui en peper nu door de gele erwten. Alles goed door elkaar mengen. Zout naar smaak.

Notities

Dhaal kan men ook maken van de kleinere gele mung beans, oerdi of andere erwten. De gele mung beans (linzen) koken veel sneller gaar (15-20 minuten). Een mix van 2 soorten erwten is ook lekker, bijvoorbeeld gele erwten met oerdie.
Trefwoord dhaal, gele erwten, groente erwten, linzen, oerdi