Eksie koekoe (eiercake)
Eksie koekoe (eiercake) staat ook wel bekend als Ingris boroe (Engelse bol) en komt uit de Creoolse keuken. Het is een luchtige eiercake, vaak gedecoreerd met gekleurde suikermuisjes.
Ingrediƫnten
- 8 stuks eieren
- 8 eetlepels bloem
- 8 eetlepels witte suiker
- 8 eetlepels gesmolten boter
- 1 theelepel vanille essence
- 1 eetlepel musket muisjes
Instructies
- Kluts de eieren, voeg de suiker toe en klop deze tot een dikke massa.
- Zeef de blom.
- Voeg beetje bij beetje en al roerend de blom toe aan de dikke massa.
- De gesmolten boter en vanille essence kunnen nu erbij. Langzaam en luchtig omscheppen om zoveel moeglijk lucht in het deeg te krijgen. Niet te hard mixen!
- Doe het deeg in een beboterde bakblik.
- Bakken gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180C. Wanneer de cake klaar is, meteen bestrooien met de musket muisjes.
Notities
De gesmolten boter eerst laten afkoelen om een te hoog temeratuurverschil te voorkomen. Tussentijds de oven niet open doen, omdat elke schommeling in temperatuur de cake kan laten inzakken. De cake vooral ook langzaam laten afkoelen om de kans om inzakken te verkleinen.