Gulong gulong

Gulong gulong is een roze flensje gevuld met gesuikerde kokos uit de Javaanse keuken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram geraspte kokos
  • 300 ml melk
  • 300 ml water
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • rode kleurstof of kola essence

Instructies
 

  • Breng 100 ml water aan de kook. Los 100 gram suiker hierin op.
  • Voeg de geraspte kokos beetje bij beetje toe. 10 minuten doorkoken of totdat de kokos wat bruine delen begint te krijgen.
  • Voeg de kaneel en kleurstof toe. Voeg aan het eind nog eens 100 ml water toe. De kokosmassa moet wat vochtig zijn. Laten afkoelen.
  • Meng de kokosmelk, melk, eieren en het resterende water en suiker in een kom. Voeg het bloem gelijkmatig toe. Goed mengen tot een slap, stroperig deeg. Indien nodig wat extra water of melk toevoegen.
  • Voeg naar eigen voorkeur de kola essense toe en goed roeren. Het deeg hoort nu egaal roze te zijn.
  • Verhit een koekenpan. Bak van het deeg zo dun mogelijke flensjes.
  • De flensjes nu apart vullen met het kokosmengsel en oprollen, met de gebakken zijde aan de buitenkant.

Notities

Gebruik vers geraspte kokos voor een smaakvolle vulling. Kokosrasp uit pakjes is meestal al uitgeperst en niet sappig en vol van smaak. De originele gulong uit Indonesie is gemaakt met pandan en groen van kleur. De roze kleur is typisch voor de Surinaamse variant. Klik hier voor meer informatie.
Trefwoord flensjes, gulong gulong, Javaanse pannenkoek, kokosvulling, roze pannenkoek