Komkommer op azijn

Komkommer op azijn, eventueel aangevuld met verse peper, gesnipperde (rode) uien of kool.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Peper en zuren
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 stuk grote komkommer
  • 200 ml witte azijn
  • 100 gram witte suiker
  • 1-2 stuks Chinese suiker
  • 5-7 stuks kruidnagels
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1/3 theelepel zout
  • 200 ml heet water

Instructies
 

  • Snij de uiteinden van de komkommer eraf. Snij de komkommer over de lengte door het midden. Snij nu plakjes van 3-5mm dikte.
  • Kook het water en schenk dit in een glazen of plastieke pot.
  • Voeg alle ingredienten toe, behalve de komkommer. Goed roeren.
  • Wanneer het water handwarm is, de komkommer toevoegen en laten intrekken.

Notities

Ook te combineren met rode ui, bloemkool of wortelen. Gebruik voor producten op azijn het liefst een glazen pot of schaal.
Trefwoord azijn, komkommer, tafelzuur