Huzarensalade

Huzarensalade is DE Surinaamse aardappelsalade met kip, rode bieten, augurken, zilveruitjes en mais. De typische roze kleur krijgt dit verfrissend en vullend hapje van rode bieten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappelen
  • 1 stukken kipfilet
  • 100 gram rode bieten
  • 50 gram zilveruitjes
  • 50 gram zoet zure augurken
  • 50 gram maiskorrels
  • 200 ml mayonaise
  • 1 theelepel suiker
  • zout

Instructies
 

  • Kook de stukken kipfilet gaar en pluis het in stukken.
  • Verhit 1-2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de geplozen kip even aan.
  • Schil en kook de aardappelen gaar. Prak ze fijn.
  • Snij de rode bieten, zilveruitjes en augurken in kleine stukken.
  • Voeg alle ingrediënten samen en meng alles tot een egaal roze salade. Zout naar smaak. Koel bewaren en serveren.

Notities

Eventueel te garneren met plakjes gekookte ei en een blaadje selderij. Als de huzarensalade “flauw” smaakt, helpt wat extra mayonaise en zout.
Huzarensalade met deze typisch roze kleur is een Surinaamse variant van de aardappelsalade. Klik hier voor meer informatie over aardappelsalades.
Trefwoord aardappelsalade, huzarensalade, roze aardappelsalade