Verborgen pindas
Verborgen pindas hebben een pittig jasje van ei en bloem en worden afgebakken in de oven.
Ingrediënten
- 500 gram pinda’s
- 500 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 6 teentjes knoflook
- 4 stuks eieren
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
Instructies
- Maal de knoflook fijn.
- Vermeng de bloem, bakpoeder, knoflook, suiker, zwarte peper en zout met elkaar.
- Kluts de eieren in een grote kom.
- Doe een handje vol pinda in de eimassa.
- Haal de pinda’s eruit en laat alle overtollige eimassa ervan af druipen.
- Rol de pinda’s in de bloemmix. Schud of rol ze daarna enkele seconden in een zeef om de bloem gelijkmatig te verdelen.
- Eventueel een tweede keer door de eimassa en bloemmix voor een dikker jasje.
- De pinda’s uitspreiden over een bakplaat en afbakken in de oven op 180C.
Notities
De mix van ei en bloem kan extra op smaak worden gebracht met peper, knoflook of andere specerijen.