Visballetjes
Visballetjes zijn gemaakt van visfilet en aardappel. Goudbruin gebakken en heerlijk bij de warme maaltijd of op brood.
Ingrediënten
- 250 gram visfilet
- 500 gram aardappelen
- 2 stuks eieren
- 3 sneetjes brood
- 1 takje selderij
- 1/2 stuk ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel witte peper
- zout
- olie
Instructies
- Kook of stoom de visfilet gaar.
- Schil de aardappelen en snij die als friet. Bak ze gaar en prak die meteen fijn.
- Snij de ui en knoflook in kleine stukken en bak ze halfgaar.
- Snij de selderij heel fijn.
- Week de sneetjes brood in water en maak die helemaal fijn.
- Voeg alle ingrediënten samen in een grote bak en meng ze goed. Maak balletjes ongeveer even groot als een ei. De balletjes dan wat plat drukken.
- Verhit voldoende olie en bak de balletjes goudbruin.
Notities
Smeer wat olie op de handen zodat de rauwe balletjes niet blijven plakken tijdens het bakken. Vissoorten met weinig graten zijn ideaal.